MÖT ER FANTASTISKA FJÄLLGUIDE MIRJA

Petra Kalla Okategoriserade

Hej!
Jag heter Mirja Andersson och jag kommer vara er guide på sommarens Laponia retreat yoga hike. Jag började min karriär som guide i Sydamerika bland kaymaner och anakondor och letade mig senare allt längre norrut. Idag bor jag i Gällivare och driver tillsammans med min kollega företaget Laponia Adventures. Vi arrangerar vandringar och skidturer i och runtomkring nationalparkerna Sarek och Padjelanta men även längs Kungsleden och i Muddus gammelskogar.

När jag bodde i Venezuela upplevde jag hur bra jag mådde när jag var ute i naturen och vandrare, paddlade eller spanade efter vilda djur. När jag sedan kom hem till staden där jag bodde kände jag hur stressen och alla måsten tyngde mina axlar. Naturen har en fantastisk kraft att få oss människor att slappna av. Vandring i sig är som yoga för mig och tillsammans med Petras yoga och meditation får naturen ännu mer kraft.

Världsarvet Laponia med dess unika kombination av kultur och natur står mig nära hjärtat. Här har vi fortfarande en levande samisk kultur och naturen är för vacker för att kunna beskriva med ord. Det är någonting med de snötäckta topparna, de frodiga dalgångarna och karga slätterna som lockar mig tillbaka gång på gång.

/Mirja