YOGA & FASCIA workshop -fördjupning i fascia och rörelseterapi

Varmt välkommen till en heldag ägnad åt yogarelaterad funktionell anatomi, då vi fördjupar oss i fascian (bindväven), både teoretiskt och praktiskt. Detta är en dag för dig som brinner för yoga och rörelse som medicin samt vill få kunskap kring hur vi medvetet kan ta hand om och träna vår fascia. Workshopen leds av Petra Parvati Kalla, yogalärare, yogaterapeut och fysioterapeut på Sacred Spine Yoga Therapy.

Senaste åren har ett paradigmskifte skett. Ny kunskap om en av kroppens viktigaste vävnader – fascian, har gett oss en mer holistisk syn på kroppen i rörelse. Fascian har lyfts som en biologisk organiserande vävnad och ett biomekaniskt reglerande kommunikationsnätverk som sammanlänkar,
stabiliserar och ger form åt kroppen.
Att muskler blir starkare av träning vet vi, men att även bindväven – fascian, i högsta grad är en levande och föränderlig vävnad med stor relevans för kroppsligt välmående, kanske är
mindre känt.
Kroppen behöver användas, utmanas, belastas och få återhämta sig för att må bra. Många människor är i dag underbelastade fysiskt och överbelastade mentalt. Något de flesta mår bra av är ett ökat inre flöde och pulsering, inte bara via hjärtat, utan även via den mer “flytande” fascian.

UPPLÄGG
En heldag inriktad på fördjupning i yogarelaterad funktionell anatomi, teori och praktik kring fascia och
dess relevans för yoga och rörelse.


EXEMPEL PÅ TEMAN VI KOMMER UTFORSKA:
● Vad är egentligen fascia, vad är dess egenskaper och vad säger den senaste samlade kunskapen.
● Förståelse för hur olika typer av träning påverkar fascian.
● Hur fungerar muskulär aktivering?
● Vad sker när vi stretchar?
Vi kommer även fysiskt praktisera och uppleva det vi fördjupat oss i genom en yogaklass.

NÄR:
5/9 2020 kl 09.00-17.00
Lunch kl 12.30-13.45 på mysig lunchrestaurang i närheten (ingår ej i priset). Medhavd mat kan värmas.

VAR:
Mindful Yoga, Karl Johansgatan 84 i Majorna, Göteborg. Yogamatta och material finns på plats. Ta med papper och penna samt klä dig i mjuka kläder.

FÖR VEM:
Denna dag är för yogalärare och yogautövare som vill få uppdaterad och fördjupad kunskap om kroppens vävnader och rörelsens potential att främja hälsa.

KOSTNAD: 1200 kr, betalas via Swish eller bankgiro.

ANMÄLAN: Skickas via mejl till: nilamida@hotmail.com, rubrik Yoga & Fascia Workshop. Bekräftelse skickas via mejl tillsammans med inbetalningsuppgifter.
På grund av begränsat antal platser, anmäl dig i god tid.
Avanmälan sker senast två veckor innan. Efter det sker ej återbetalning, du kan dock överlåta din plats till någon annan.
Anmälan sker senast 15/8-2020.

Vid frågor: kontakta Malin på nilamida@hotmail.com eller
0703-700964

PETRA PARVATI KALLA är C-IAYT yogaterapeut och fysioterapeut. Hon delar terapeutisk yoga som integrerar en hel palett av yogiska tekniker, fysioterapeutisk funktionell rörelselära, myofasciella meridianer samt element av qigong. Genom att väva samman sina två inriktningar delar hon idag terapeutisk hatha yoga inom primärvården samt genom kurser, utbildningar och retreats. Hon undervisar tex. anatomi, fysiologi på Sama Yogas lärarutbildning , Urban OMs lärarutbildning samt är handledare på Urban OMs yogaterapiutbildning.

Petra fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl. a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. Varje vecka möter hon människor som söker sig till yogan med bl.a stressrelaterad ohälsa, långvarig smärta, sömnproblem och mental ohälsa, samt erfarna yogis som vill lära sig mer om yogans effekter ur ett hälsoperspektiv. Petra anpassar yogan utifrån individen och erbjuder tekniker från yogans alla skikt: från asana till mantra och yogans filosofiska grund.