SAREK RETREAT

English 

Naturen läker. Naturen är en del av dig och du en del av den, lika oskiljaktiga som ditt hjärtats rytmiska slag från ebb och flod i ditt andetag. Vi bjuder in till en vecka av ren naturvila, där vi vandrar i tystnad långt bortom digitala medier och vardagsbrus, djupt in i hjärtat av världsarvet Laponia.

Att vandra är lika uråldrigt som människan själv och en del av vårt arv, kroppen minns. Att vandra i medveten närvaro är meditation för sinnet och ett av de mest självklara sättet att stärka kroppen. Bär dig själv genom ett unikt varierat landskap från fjällbjörksklädda dalar, över kalfjäll till en helig klippa med blåtonade vidder för dina fötter.  

Varje dag utövar vi återhämtande yoga och meditation med syfte att förstärka vår relation med naturen inom och utom oss. 

En vecka som som låter oss återupptäcka hur nära naturen vi är och hur helande den kontakten är.

Petra Kalla, Leg. Fysioterapeut och IAYT-certifierad Yogaterapeut, samarbetar med erfarna fjällguiden Mirja Andersson från Laponia Adventures Sweden som kommer guida oss säkert genom den storslagna nationalparken.

DAGSPROGRAM

 

Klicka för att se detaljerad karta

Klicka för att se detaljerad karta

DAG 1

Jokkmokk (M)

Vi träffas på Jokkmokks Vandrarhem där du delar rum med andra yogis. Jokkmokk är en liten stad strax norr om polcirkeln med en stark samisk kultur. Under dagen kommer du att få en guidad tur på Ájtte – fjäll och samemuseum och på kvällen samlas vi för att äta middag tillsammans. Er guide kommer också informera er om den kommande veckan.

Vi kan ordna med upphämtning på flygplatserna i Gällivare eller Luleå.

DAG 2 

Jokkmokk – Aktse (F,L,M)

Efter frukost packar vi bussen och kör västerut till Sitoälvsbron varifrån vår vandring börjar. Leden tar oss västerut blir stigen allt smalare och spetsiga toppar börjar synas i horisonten. Dagens vandring slutar i Aktsestugan där vi äter middag och sover den första natten. På kvällen blir det ett återhämtande yogapass.

Avstånd: 15 km

Höjdskillnad: nära noll

DAG 3 

Dagstur till Skierfe (F,L,M)

Vi tar oss uppför kullen bakom stugan mot Skierfe, ett berg där du kan överblicka det slingrande Rapadeltat. Vi hoppas på bra väder för att njuta av yoga och meditation på toppen.

Avstånd: 16 km

Höjdskillnad: 600 m -600 m

DAG 4

Aktse – Sitojaure (F,L,M)

Vi följer Kungsleden upp genom den glesa björkskogen till det öppna landskapet ovanför trädgränsen. Vi stannar till och njuter av utsikten, ett yogapass och meditation innan vi fortsätter ner till Sitojaure. En båt tar oss över till Sitojaurestugorna på andra sidan sjön.

Avstånd: 9 km

Höjdskillnad: 400 m -250 m

DAG 5

Tid för reflektion i Sitojaure (F,L,M)

Vi stannar en dag extra i Sitojaure och tar oss tid att slappna av och reflektera. Vi njuter av naturens helande kraft och har yoga och meditation vid sjön.

DAG 6

Sitojaure – Saltoluokta (F,L,M)

Vår sista vandringsdag tar oss norrut genom ett bred u-dal som delar de höga bergen i väster från Ultevis böljande kullar i öster. I Saltoluokta njuter vi av dusch och bastu följt av en tre-rätters middag i restaurangen.

Avstånd: 20 km

Höjdskillnad: + 100 / -300

DAG 7

Avresedag  (F,L,M)

Vi börjar dagen med yoga och meditation innan äter frukostbuffé i restaurangen. En båt tar oss över sjön till Kebnats där du kan ta bussen till Gällivare.

Vi kan ordna med transport till flygplatserna i Gällivare eller Luleå.

 

I PRISET INGÅR

  • Helpension: all mat från lunch ankomstdag till frukost avresedag ink. 3-rättersmiddag och frukostbuffé på Saltoluokta fjällstation.
  • Lokala transporter
  • Professionella guider
  • Säkerhetsutrustning
  • Boende 4 nätter i flerbäddsrum i fjällstuga och 2 nätter i flerbäddsrum på vandrarhem/fjällstation
  • Guidad visning på Ajtte Samemuseum med fokus på den samiska andliga traditionen.
  • Daglig yoga och meditationspraktik samt yogisk filosofi
  • Bastu i Saltoluokta med utsikt över vidderna
I priset ingår ej
  • Transport till Jokkmokk och hem från Kebnats

ÖVERSIKT & BOKNING

 

NÄR: 13-19 augusti 2017 (turen är totalt 7 dagar med ankomst och avresa)
VAR: Jokkmokk (Sitoälvsbron) till Saltoluokta (karta)
PRIS: 14’995 kr
MAX ANTAL DELTAGARE: 14


Reservation
Allmänna vilkor och betalningsinformation
Speciella regler gällande avbokning

Har du frågor, maila eller ring 073 058 29 29.

Namaste.