RETREAT BALI MARS 2019

Välkommen med på en 10-dagars fördjupande yogaresa till tropiska Bali!

10 – 19 mars 2019 – platser finns

Namaste!

I tropisk värme och balanserat tempo njuter vi av dagliga yogaklasser, serveras hälsosam mat, slappnar av i härligt boende både vid havet och i yogameckat Ubud ute på risfält, inspireras av utflykter till Balis olika guldkorn, går på spa, och badar i 30-gradigt hav.  

Du är omhändertagen från att du landar med flyget tills du åker hem och allt som sker på Bali ingår i priset*.  Slappna av – vi tar hand om dig!  

Vi börjar resan med yogaretreat-tema precis vid havet på Balis östkust. Här startar vi dagarna med solhälsningar på en plattform över havet, yogar tillsammans flera gånger om dagen och kan bada, sola och vila ut efter flygresan. Resans andra halva spenderar vi i det anrika och tempeltäta yogameckat Ubud. Vi bor på ett lugnt retreatcenter med lummig trädgård, pool och eget spa. Samtidigt är vi bara 5 minuters promenad från Ubuds rika utbud av butiker, restauranger, tempel, tropisk skog med apor och mycket mera.

Under resan gör vi utflykter till bland annat renande vattentempel, vandrar genom djungel och duschar under vattenfall, går på spa tillsammans och avnjuter Balis godaste raw food choklad. Vi reser tillsammans i en grupp på max 20 personer. Resans gyllene tråd är dagliga yogaklasser med oss.

På denna resan välkomnar vi blandade yoga-erfarenheter. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du går på yogakurs samt yogar på internet innan resan. Vi har goda erfarenheter av blandade grupper där vi har såväl yogalärare och erfarna meditatörer tillsammans med nybörjare, i olika åldrar och kroppar. Kom som du är helt enkelt!Du behöver inte vara någon “superyogi” på något vis, din kropp och ditt sinne är välkomna precis i den form de är.

När du landar på flygplatsen möts du med en stärkande kokosnöt av en vänlig taxi-chaufför och fram tills resans slut, kan du vila i ett program där allt ingår*: boende, mat, resor, massagebehandlingar, yoga, inträden vid utflykter med mera. Vi klimatkompenserar också din resa.

Vi – Anna, Petra och team – har stor vana av att resa, yoga, äta och gå på spa på Bali. Vi finns här för er dygnet runt som guider och yogalärare. Vi möter dig där du är i den form du är. Varmt välkomna att omfamna Bali med oss!

Dag 1 – 6 vid havet i Mendira

Vi börjar resan i lugnare retreat-form till vågornas brus. Havet finns tillgängligt för bad och snorkling dygnet runt. Sol blandas med tropiska regn. Vi hyr hela retreatcentret och kan därför vila i att det bara är vår grupp som finns på plats. Centret har sin egen strandlinje och en yogasal med havsutsikt, där vi yogar och möts i andra aktiviteter flera gånger om dagen. Vi går upp med solen och gör andningsövningar och solhälsningar på en plattform över havet. Här finns korallrev som glädjande börjar växa tillbaka med fiskar och koraller i många färger. Vi bor i personligt konstnärliga bungalows och får traditionell balinesisk vegetarisk mat lagad till oss från den vänliga personalen.

Dag 7 – 10 i Ubud

Resans andra halva (4 nätter) spenderar vi i Balis kulturella och andliga centrum Ubud. Här bor vi på en härlig yoga resort med pool, eget spa och stor lummig innergård. Vi bor i dubbelrum och yogasalen ligger på taket med utsikt över palmer och natur. Du hittar hit via en lummig bakgata nära stadens myller och utbud. Här varvar vi dagliga yogaklasser med olika aktiviteter.

En måltid per dag äter vi ute så att ni själva kan välja och ta del av Ubuds unika och läckra utbud av restauranger. Här kan vi äta god och hälsosam mat i världsklass såväl raw food som vegetariska smakupplevelser, internationell cuisine och traditionell Balinesisk matkultur.

Vi kommer göra traditionella Balinesiska ceremonier vid ett heligt vattentempel guidad av en Balinesisk präst. Här kan vi kliva i vattnet och släppa taget om det vi inte längre behöver.

Du kan också välja att följa med svenska guiden Ingela på en vandring genom tropisk djungel. Under denna dag kan ni bada under flera olika vattenfall. Turen finns i både en aktivare och en lugnare version.

Vi har många års erfarenhet av Ubud så tipsar er gärna om tempel, aktiviteter, marknader, massage-ställen och restauranger samt glass-, juice- och chokladbarer.

Vilka är vi?

Anna och Petra är dina guider och yogalärare på Bali. Anna har besökt och bott på Bali under 12 års tid. Sedan 5 år tillbaka ordnar vi gruppresor till Bali och bjuder igen in till en resa med våra absoluta Bali-favoriter.

Om att yoga med oss!

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av yoga där vi yogat i 16 resp 18 år i olika stilar för flertalet lärare. Därför kan vi möta en bred grupp elever, både i mjukare och aktivare yogaklasser. Vi kommer även att introducera er till element som pranayama (andningsövningar), japa(upprepande av mantra) och meditation, samt inspirera till hur yoga kan vara en hållbar och hälsosam livsstil även utanför yogamattan.

Det är ett privilegium att få spendera tid på Bali. Varje år blir min kärlek större för den vänliga, generösa, kreativa och djupt spirituella kulturen. Bali är en plats där jag verkligen fyller på, det är enkelt att ta hand om mig både med mat, studier och praktik. Jag älskar skönheten, värmen, människorna, blommorna och all tropisk frukt och grönska. En favorit är att kliva in i de naturliga duscharna i vatten-templen, och känna kraften och reningen där. /Anna Sunesson

Ingela Borggren

Under resan kommer ni även att möta sprudlande Ingela “Pinglan på Bali”. Hon bor på Bali sedan många år och har en unik förståelse för och kunskap om dess samhälle och kultur. Tillsammans med Bruce från Bali och deras team guidar hon nu besökare att hitta till det äkta och traditionella Bali. Hon är den som tar med oss till vattentemplet och på vattenfallsvandringen.

Vad är speciellt med oss?

Allt som erbjuds på Bali ingår*, från att du landar tills du åker hem:

– dagliga yogaklasser av utbildade och erfarna yogalärare.

  • Anna och Petra med stor erfarenhet av Bali och yoga är med under hela resan, samt lokala guider vid utflykter.
  • Taxi/transport under hela resan med vänliga chaufförer.
  • Extra lyx i form av 2 massage/behandlingar och överraskningar.
  • 9 nätters boende på två unika retreat-ställen i 2- eller 3-bäddsrum. Enkelrum går att boka i mån av plats mot en extra avgift.
  • Klimatkompensering, i form av att 10 träd/deltagare planteras runt Viktoriasjön i Afrika.
  • Helpension under resan*.
  • Utflykter och inträden**.

* Det ENDA som inte ingår är 5 måltider ute på restaurang. Räkna med ca 50 – 150 kr per måltid inkl fruktjuice och rå chokladtårta till efterrätt.

**Vattenfallsvandringen är frivillig och kostar 52€.

OBS! Flygresan ingår inte i priset. En flygresa till Bali kostar cirka 7000 kronor.

Datum

10 – 19 mars 2019

Pris

16 900 kr. *Early bird* –  Betala halva resan innan 15/7 2018 och få 1000 kr rabatt på resans pris (som då blir 15 900 kr).

Intresseanmälan gör du HÄR VIA YATRA YOGARESOR

(ej bindande)

Några sista ord från oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt. I samband med din anmälan får du utförlig information över vad som är bra att veta inför en Bali-resa, som till exempel packlista, praktisk information kring landning och visum, klimat med mera.

Och VARMT välkomna, vi längtar! / Anna och Petra

 

Har du frågor, maila eller ring 073 058 29 29.